Logo gemeentenieuwsonline.nl

Theatervoorstelling 'Van je familie...'

De broers Leo en Guus Smid. (foto: Conny Smid)
De broers Leo en Guus Smid. (foto: Conny Smid)

SLIJK-EWIJK - De broers Leo en Guus Smid spelen op vrijdag 14 februari in dorpshuis Beatrix het programma 'Van je familie...' Het is een verhaal gebaseerd op eigen ervaringen van het opgroeien in een gereformeerd gezin.

"Wij zijn beiden geboren in de jaren '50, een tijd waarin niet zoveel met elkaar gesproken werd." Het hoofdthema is dan ook serieus. "Soms schuurt het een beetje, maar er valt genoeg te lachen." Niemand kan kiezen wie zijn ouders, broers en/of zussen zijn en in welke sociale of religieuze context je opgroeit. De broers doen verslag van hun levensreis, herkenbaar, schurend,ongemakkelijk, liefdevol en confronterend.

Rond het sterfbed van hun moeder komen alle emoties naar boven en wisselen de broers ervaringen uit. Zij schreven zelf de (lied-) teksten. Remon Struijke schreef de muziek voor de liedjes en begeleidt de broers op piano, met subtiele ondersteuning van Rob Witteveen op accordeon. 'Van je familie...' Is een theatraal opgezet programma zonder pauze. De voorstelling vindt plaats vrijdag 14 februari om 20.00 uur in Dorpshuis Beatrix, Dorpsstraat 15 in Slijk-Ewijk. De entree bedraagt 7,50 euro.

Meer berichten