(On)Beschadigd Lezing in 'De Ruimte'

Algemeen

ELST - “Als alles duister is …”. Mensen kunnen worden beschadigd door het leven. Fysiek lijden, geestelijke nood of sociaal isolement beschadigen een mens zichtbaar of onzichtbaar.

Door een ernstig ongeluk liep Arnoud Aikema op 16-jarige leeftijd ernstige brandwonden op over een groot deel van zijn lijf. Hoe ervaar je zo’n zichtbare beschadiging? Wat betekent dit voor je ontwikkeling? Hoe reageert je omgeving? En kan je verder met zulke littekens? Worden het ook littekens op je ziel? Arnoud vertelt zijn persoonlijke verhaal, over verdriet en boosheid, over ongemak en zorg, en ook over de troost van de nabijheid van anderen. Over de grote vragen voor een klein leven.

En de impact van wat hem overkomen is, blijkt onvoorstelbaar groot. Niet alleen bij hemzelf, maar ook bij al die mensen in zijn leven. Dichtbij en ver weg. Arnoud stelt zich de vraag of zij ook beschadigd zijn, of in ieder geval geraakt. En zijn de antwoorden op die vraag verhalen die een mens verder helpen? Al ontmoet hij nieuwe mensen, in een nieuwe tijd, in nieuwe situaties, nog steeds zijn daar die littekens, het onuitwisbare. En voor die nieuwe mensen en in die nieuwe tijd wordt het onuitwisbare ook onderdeel van hun leven. “…vuur dat nooit meer dooft”.

De lezing (en discussie) is op woensdag 29 januari in De Ruimte, Elst van 20.00-21.30 uur (inloop 19.30-20.00 uur). Info: Jeroen Jeroense

Uitgelicht

Digitale krant