Logo gemeentenieuwsonline.nl

Dierengeluiden Vreemde eend

Carolina-eend
Carolina-eend

HETEREN - Afgelopen zaterdag waren we weer in de vlindertuin bezig, om voldoende zand op het pad te krijgen zodat Ruben de Ruijter volgende week kan gaan straten. Toen we naar de B&B liepen om even koffie te drinken zagen we een vreemde eend in eendenwei staan.

Eerst dacht ik dat het een mandarijneend was, maar toen ik thuis ging zoeken zag die er toch wel wat anders uit. De kop van de manderijneend is veel witter, de rug veel lichter en ook de tekening op de borst klopt niet bovendien heeft 'mijn' eend maar één streep op zijn flank en de manderijneend twee. Tja dan maar verder zoeken.

Gelukkig kun je in google 'lijkt op' invoeren en als je dan de afbeeldingen bekijkt kun je geluk hebben en vinden wat je zoekt. In mijn geval kwam ik uit op de site van de sierwatervogels wat al aan geeft dat het geen soort is die hier van nature thuis hoort. Maar zelfs op deze site stond over deze eend naast de foto en de naam geen verdere informatie. Nu weet ik tenminste dat hij carolina-eend heet en dus verder zoeken.

Op Wikipedia staat zowaar een beschrijving van de carolina-eend. Daar lees ik dat deze eend onder andere eikels eet. Dat verwacht je niet van een eend toch? Verder lees ik dat hij uit Noord Amerika komt en hoog in bomen nestelt in oude spechtennesten of nestkasten. Ja dus echt een buitenbeentje dat in onze eendenwei terecht is gekomen, omdat hij waarschijnlijk uit gevangenschap is ontsnapt. Zo zie ja maar dat ook bij ons op de kinderboerderij aan de Uilenburgsestraat 1b in Heteren soms vreemde vogels komen buurten.

Meer berichten