Logo gemeentenieuwsonline.nl
Symfonisch Blaasorkest KHO met Tenar van Kooten Niekerk. (foto: KHO)
Symfonisch Blaasorkest KHO met Tenar van Kooten Niekerk. (foto: KHO) (Foto: KHO)

Songs of Liberation in Musis Arnhem

ARNHEM - Songs of Liberation (op 9 februari in Musis Sacrem) is een bijzonder concert in het teken van oorlog, bevrijding en vrede. Met als bijzondere gast dr. Jan Terlouw die hierover zijn gedachten zal laten gaan. Muziek afgewisseld door passende filmbeelden. Met een geweldige soliste, sopraan Tenar van Kooten Niekerk, en een prachtig groot koor, het Toonkunstkoor uit Wageningen, als muzikale gasten.

Het concert is enkele maanden na de grote herdenkingen van de Slag om Arnhem en blikt vooruit naar mei 2020 waarin we 75 jaar vrijheid mogen vieren. Dirigent Jurgen Nab heeft met ons orkest Koninklijke Harmonie Oosterbeek een geweldig programma voorbereid dat helemaal bij dit gegeven past. Musis Sacrum is nog geen kilometer verwijderd van ‘de’ Brug waar het tijdens de Slag om Arnhem allemaal om te doen was, het gebouw zelf beleefde ook donkere dagen: het was bij de Duitse bezetter in gebruik als 'Wehrmachtheim'.

Het programma bestaat uit twee gedeelten. Voor de pauze is het thema Oorlog: met onder meer 'Mars, the bringer of War' uit The Planets van Gustav Holst, 'D-day' van Alex Poelman, 'Hymn to the Fallen' van John Williams.

Na de pauze vieren we bevrijding en vrijheid. Onder meer met 'Jupiter, bringer of Jollity' uit The Planets van Holst, 'Wilhelm von Oranien' van Richard Strauss, en het werk waaraan het concert zijn naam ontleent: 'Songs of Liberation' van Harrie Janssen. Op beide thema's reflecteert Jan Terlouw in een tweetal persoonlijke bijdragen. Kaarten kpsten 15 euro op www.songsofliberation.nl.

Meer berichten