Dames 1 neemt belangrijke punten mee naar huis

ZETTEN - De eerste wedstrijd van 2020 voor Xanthos dames 1 was op hun minst favoriete vrijdagavond om 21.30 uur tegen D.O.S. in Lunteren.

Op de ranglijst de nummer 3 tegen de nummer 4. Een belangrijke wedstrijd om bovenaan mee te blijven draaien. De coach was met zijn hoofd al bij de wedstrijd van heren 1 en stond dus drie kwartier verderop in de verkeerde hal. Minpuntje, maar doordat de wedstrijd later begon was hij gelukkig op tijd om te coachen.

Door ziekte en vakantie moest Xanthos met 7 dames deze klus zien te klaren. Xanthos startte met een goede service en hoewel de servicepass niet helemaal goed verliep kon de voorsprong de gehele set worden vastgehouden en werd de set binnen gehaald, 21-25.

De tweede set liep de passing erg goed waardoor de aanvallers goed aangespeeld konden worden. Met afwisselend hard geslagen ballen en goed geplaatste aanvallen werd ook deze set gewonnen, 17-25.

D.O.S. liet op sommige momenten zien waarom ze op de derde plaats staan, ze bleven knokken voor iedere bal maar konden ook de derde set niet winnen, 19-25.

De vierde set begon Xanthos te rommelen en liep de achterstand op tot 6 punten. Pas bij 19 werd de stand weer gelijk getrokken en kon Xanthos ook deze set naar zich toe trekken, 22-25.

Een mooie 4-0 overwinning waardoor een plek bovenaan de ranglijst binnen handbereik blijft. Dinsdag 14 januari speelt Xanthos dames 1 de volgende wedstrijd om 19.30 uur in De Wanmolen tegen Aetos.