Logo gemeentenieuwsonline.nl
Turnsters GV Elistha. (foto: GV Elistha)
Turnsters GV Elistha. (foto: GV Elistha) (Foto: GV Elistha)

Nieuw jaar, nieuwe medailles voor turnsters

ELST - Na de kerstvakantie zijn de turnsters van GV Elistha met een frisse start begonnen aan de tweede helft van hun wedstrijdseizoen. Namens GV Elistha deden liefst 21 turnsters mee aan de wedstrijd voor turnsters in de 5e divisie.

Voor instappers Lize en Sanne, onze jongste deelnemers, was dit hun allereerste officiële turnwedstrijd. Een spannende wedstrijd, waarbij beiden mooie resultaten neergezet hebben. GV Elistha was in de leeftijdscategorie pupil 2 groots vertegenwoordigd: liefst tien van de 19 turnsters turnen bij GV Elistha. In deze categorie gingen dan ook twee turnsters met een medaille naar huis. Marit en Anne eindigden op de eerste en derde plek op het podium.

In de tweede wedstrijd waren de pupillen 1 aan zet. Zij turnden in een sterk deelnemersveld, waarbij zij helaas niet in de top10 geëindigd zijn. In de derde wedstrijd turnde de categorie jeugd 2. Dit seizoen turnen zij middels een vrije keuze oefenstof, iets wat een welkome verandering is op de verplichte oefenstof in de onderbouw. In deze categorie turnden Wieke en Isa, waarbij Wieke heel knap op de achtste plaats is geëindigd dankzij haar hoge score op het onderdeel vloer.

In de laatste wedstrijd van deze dag waren de turnsters van categorie jeugd 1 eindelijk aan zet. Ondanks dat het al later op de dag was, waren deze meiden goed in vorm waarbij drie van de vier turnsters heel knap in de top vijf geëindigd zijn. Het was een geslaagde wedstrijddag. Volgend weekend reist de gymnastiekvereniging af naar Didam, waar Lieke haar tweede NK kwalificatie zal turnen in de tweede divisie.

Meer berichten