Stichting Samen Zorgen brengt werken in ouderenzorg onder de aandacht

Algemeen

ZETTEN - Sinds oktober voert stichting Samen Zorgen een actieve campagne in de regio Overbetuwe om beter uit te leggen hoe het is om te werken in de ouderenzorg. Stichting Samen Zorgen trekt in de campagne samen op met 34 zorgorganisaties uit Midden- en Zuid-Gelderland.

Jeanette Horlings-Koetje, directeur-bestuurder van Stichting Samen Zorgen: “Uit onderzoek blijkt dat ruim negentig procent van de medewerkers in de ouderenzorg trots is op het werk en het ook uitdagend vindt. Wij vinden het belangrijk dat die trots en dagelijkse uitdaging breder bekend wordt. We verwachten dat deze campagne ook bij Stichting Samen Zorgen zorgt voor extra personeel.” De campagne haakt aan bij de landelijke publiekscampagne ‘Ik zorg’, opgezet door de sector Zorg en Welzijn.

Directe aanleiding voor de campagne is het tekort aan medewerkers in de ouderenzorg, waar ook stichting Samen Zorgen mee te maken heeft. Uit nieuwe arbeidsmarktcijfers, geanalyseerd door Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Gelderland blijkt dat in 2022 nog steeds te weinig mensen kiezen voor een baan in de (ouderen)zorg. Jeanette Horlings-Koetje: “We hopen met deze campagne meer mensen in ons werkgebied te enthousiasmeren voor een baan in de ouderenzorg. Natuurlijk, het werk in de zorg kan soms zwaar zijn, maar dat weegt niet op tegen het werkplezier dat medewerkers hebben bij Stichting Samen Zorgen."

Uitgelicht

Digitale krant