Logo gemeentenieuwsonline.nl

Dertiende Winterfestijn schaatste lekker

ELST - “Wat brengt een dertiende editie die aftrapt op vrijdag de dertiende?” vroeg de organisatie zich al af. Maar het bijgeloof bleek onterecht. Winterfestijn Overbetuwe kan wederom terugkijken op een fantastisch verlopen evenement met veel schaatsers en leuke evenementen.

De ijsbaan was dit jaar noodgedwongen een stukje korter dan anders. Het gemeentehuis wordt verbouwd waardoor de Dorpsstraat op dat punt al wat nauwer was. “De doorgang voor voetgangers langs de ijsbaan was vanuit nood geboren”, vertelt voorzitter Edwin Korthouwer. “Maar dit voetpad gaf juist een bijzonder extra sfeerelement. Mensen bleven bij het langslopen ook vaak even langs de ijsbaan staan. We gaan kijken hoe we hier komend jaar een vervolg aan kunnen geven.”

Team The River bleek dit jaar de sterkste in het curlen. De tweede plek werd gewonnen door FC Hollywood en de derde plek was voor Lisboa. Dit jaar mochten drie vrijwilligers zich Vrijwilliger van het Jaar noemen: Max Poelman was er altijd voor beveiliging en BHV, Marieke van Lith zette hele draaiboeken in elkaar en was veel aanwezig als programmabegeleider en Samantha van Rekum was als nieuwkomer lekker fanatiek met veel ehbo-diensten.

Dit jaar mochten we bijna 15.000 schaatsers verwelkomen. Zij bestelden samen meer dan 3.500 kopjes koffie en ruim 5.300 warme chocomelletjes. Een kransje erbij bleek minder in trek: we deelden er nog geen 5.000 uit. Zet alvast in je agenda: Winterfestijn 2020-2021 gaat van start op zaterdag 12 december 2020. Voor meer informatie: www.wfob.nl."

Meer berichten