Logo gemeentenieuwsonline.nl

Expositie 'Urban exploring'

Manja van der Heijden, fotograaf
Manja van der Heijden, fotograaf

ELST - Bij Attent Zorg en Behandeling, woonzorglocatie Tertzio in Elst, is momenteel een foto-expositie 'Urban exploring'. Urbex is een grote passie van fotograaf Manja van der Heijden (53) uit Boxtel.

Manja van der Heijden vertelt wat urbexen is: "Bij het urbexen bezoek je verlaten en vervallen gebouwen die je vervolgens zo fraai mogelijk fotografeert. Hoe meer verval er is, hoe mooier ik het vind. Losgelaten behang en deuren die uit de sponning hangen. Vaak zijn er nog spullen achtergebleven. Je vraagt je af wat voor mensen er gewoond hebben en waarom het zó is achtergebleven. Meestal ga ik met fotovrienden naar België om de verlaten huizen, scholen, kerken of fabrieken te bezoeken, maar ik ben ook al in Duitsland, Luxemburg en Italië geweest. Het is spannend om ongezien binnen te komen.

Mijn camera zet ik altijd op een statief. Als ik dan een compositie heb gekozen maak ik altijd meerdere foto’s, met verschillende belichtingen. Thuis voeg ik deze dan in een fotobewerkingsprogramma bij elkaar zodat ik altijd een goed belichtte foto heb. Als de foto is geperfectioneerd haal ik er vaak een filter overheen om zo een romantische of sprookjesachtige sfeer te krijgen. Een kleine selectie van mijn foto’s exposeer ik bij woonzorglocatie Tertzio. Heb ik uw interesse getriggerd? Neem dan eens een kijkje op mijn website: www.manjavanderheijden.nl."

De expositie is bij Attent Zorg en Behandeling, woonzorglocatie Tertzio, Bachstraat 29 in Elst. De expositie is tot medio april. Men kan de gehele dag binnenlopen om de foto's te bekijken.

Meer berichten