Xanthos Heren3 knokt zich naar overwinning

ZETTEN - Het begint bijna een traditie te worden dat de volleyballers van Xanthos Heren3 slap en ongeconcentreerd aan een wedstrijd beginnen. Zo ook op zaterdagavond 7 december in de uitwedstrijd tegen Aetos Heren7.

Ook nu weer keken de mannen uit Zetten in de eerste set binnen de korte keren tegen een achterstand aan die ze niet meer goed konden maken: 25-20. De tweede set verliep compleet anders. Xanthos nam door een aantal goede opslagen direct een grote voorsprong. Gastspeler Luca Jansen scoorde op mid aan de lopende band, waardoor Xanthos de set simpel naar zich toe trok: 14-25.

In de derde set startte Aetos met een goede opslagserie. De mannen van Xanthos kwamen hierdoor zelf niet tot scoren. Het was aan Rob de Kat met zijn uitgekiende services te danken dat de stand weer tot 7-7 gelijk werd getrokken. Daarna denderde Xanthos door en liet Aetos kansloos: 12-25.

Het lukte de mannen van Xanthos helaas niet om de goede lijn van de derde set direct door te trekken in de vierde set. De opslag haperde en aan het net werden de kansen niet benut. De wedstrijd leek af te stevenen op een beslissende vijfde set. De invalbeurt van Nico de Kat bracht de tegenstander echter zodanig in de war, dat ze gefrustreerd raakten en hun ruime voorsprong uit handen gaven. Xanthos won de set alsnog: 22-25. Einduitslag 1-3.