Logo gemeentenieuwsonline.nl

Yade en Teun zoeken een mentor

OVERBETUWE - Yade zit in groep 6 en vindt het lastig om haar topografietoets te oefenen. Ook heeft zij moeite met het maken van werkstukken. De juf heeft wel aangegeven waar zij mee moet beginnen, maar toch lukt het haar niet om te starten. Ze kan ook niet zo makkelijk stil zitten, want Yade heeft ADHD. Zij gaat liever naar buiten om te spelen met haar vriendinnen.


Teun zit in groep 8 en gaat volgend jaar naar het Voortgezet Onderwijs. Een hele stap. Nieuwe dingen vindt hij een beetje spannend. Een nieuwe school, nieuwe klasgenoten, nieuwe docenten. Het is een hele gebeurtenis. Teun woont soms bij zijn vader en soms bij zijn moeder. Een jaar geleden zijn de ouders van Teun gescheiden. Daar heeft hij het moeilijk mee. Teun zou hier graag met iemand over willen praten, iemand die luistert en hem tegelijkertijd helpt met zijn schoolwerk.


Yade en Teun kunnen wel een maatje gebruiken. Iemand die hen helpt bij de schoolse bezigheden. Een persoon die tijd heeft om te praten over school en andere zaken, te helpen met plannen en structureren van huiswerk, met vrienden maken of met de voorbereiding van toetsen. Maar ook om samen een balletje te trappen of een kopje thee te drinken.


School’s Cool biedt kwetsbare kinderen op de basisschool èn jongeren in het Voortgezet Onderwijs ondersteuning. Vrijwillige mentoren komen wekelijks bij de leerling thuis en geven ondersteuning op maat. Ben jij de persoon die het verschil wil maken in het leven van een kwetsbare leerling? Geef je dan nu op en word mentor bij School’s Cool. Mail: danielle.van.deutekom@fortewelzijn.nl of bel: 06 23389641.

Meer berichten