Logo gemeentenieuwsonline.nl

Nine Lessons and Carols in Ressen

RESSEN - 'A Festival of Nine Lessons and Carols’ is een dienst die in veel Anglicaanse kerken wordt gehouden in de adventstijd. Deze dienst, geïntroduceerd in de 19e eeuw, bestaat uit negen lezingen uit de Bijbel (Lessons) die worden afgewisseld met kerstliederen (Christmas Carols).

De lezingen zijn sinds het begin ongewijzigd gebleven: die komen uit Genesis, Jesaja, Lucas, Mattheus en Johannes en vertellen het verhaal vanaf de zondeval tot aan de komst van Jezus. De samenstelling van de carols verschilt echter jaarlijks en is voor eigen invulling. Met één uitzondering: het lied Once in Royal David’s City is traditiegetrouw de openingscarol. De meest bekende Nine Lessons and Carols dienst wordt gezongen door het koor van King’s College uit Cambridge. De uitzending hiervan door de BBC op kerstavond is zeer geliefd en vormt voor velen het begin van kerstmis.

Dit jaar, dichter bij huis, wordt een Nine Lessons and Carols dienst gehouden op vrijdag 20 december om 20.00 uur in het kerkje van Ressen. De lezingen worden of in het Nederlands of in het Engels gelezen. De koorzang wordt verzorgd door het kamerkoor 'En Suite’ uit Oosterhout onder leiding van Vivien Moffat. Voorganger is ds. Wilma Hartogsveld en het orgel wordt bespeeld door Henk Heins. Iedereen is er welkom.

Meer berichten