Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Vogels spotten in de Waalwaard bij Dodewaard

zondag 3 december 9:00 uur

Foto: Herman Hendriks

DODEWAARD - De vogeltrek is voorbij maar de overwinteraars en de standvogels blijven en wie weet welke vogels we verder nog tegenkomen.

Mogelijk de winterlijster zoals de kramsvogel of koperwiek. Maar ook wintereenden zoals de brilduiker of een nonnetje. En natuurlijk de roofvogels zoals buizerd en torenvalk of watervogels zoals de fuut en krakeend. Ook is er kans op meeuwen, nog meer eenden en meer dan vijf soorten ganzen.

Helaas kan Ben Brouwer deze keer niet gidsen, maar zal Wil Bemelmans de gastheer zijn. Hij is dan ook contactpersoon en gids voor deze excursie en bereikbaar op 06 14510610.

De Waalwaard bij Dodewaard is een prachtig wandelgebied met een grote verscheidenheid aan planten en dieren. Vogels voelen zich daar dan ook helemaal thuis. De excursie start op zondag 3 december om 09.00 uur. Verzamelen op de parkeerplaats bij de voormalige steenfabriek afrit Waalbandijk 68 in Dodewaard. De deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Vergeet niet om waterdichte wandelschoenen of laarzen aan te trekken en vergeet vooral uw verrekijker niet! bMeer informatie over IVN RijnWaal vindt u op: www.ivn.nl/afdeling/rijnwaal


deel deze activiteit