Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Theatergroep PlayBack helpt ouders te communiceren met hun puber

woensdag 6 december 10:30 uur

Theatergroep PlayBack helpt ouders

te communiceren met hun puber

OCHTEN - Nederlandse jongeren zijn ongeveer dertien jaar als ze starten met hun eerste drankje, terwijl drank verboden is onder de 18 jaar. Experimenteren hoort erbij als je jong bent. Maar onder druk van vrienden gaan pubers soms verder dan ze eigenlijk zouden willen of goed voor hen is.

Hoe help je jouw kind bij het aangeven van zijn of haar grens? Hoe maak je ‘samen drinken’ of blowen minder normaal? De interactieve theatervoorstelling Onder Invloed helpt ouders hierbij. Op vrijdag 6 oktober wordt de voorstelling opgevoerd in Dorpshuis Ochten. Het dorpshuis is open vanaf 19:30 uur, de aanvang is 20.00 uur en de entree is gratis. Van tevoren aanmelden is gewenst.

Sophie wil graag wat drank op haar zestiende verjaardag. Omdat er ook jongens van achttien jaar bij zijn, zegt zij. Haar moeder verbiedt dit: jongeren mogen immers pas drinken als ze achttien zijn. Maar volgens Sophie komt er dan niemand op haar feest. Zonder drank hoeft ze geen feest. De vader van Sophie vindt het wel kunnen, een kratje. Wat doe je als ouders? Dit is een scene uit de interactieve voorstelling Onder Invloed; voor veel ouders van tieners een herkenbare en lastige situatie.

De voorstelling wordt ouders van pubers uit Neder-Betuwe gratis aangeboden, als onderdeel van de landelijke Week van de Opvoeding. De organisatie is in handen van Dorpshuis Ochten, Mozaïek welzijnsdiensten en Iriszorg. Ouders die de voorstelling willen bijwonen kunnen zich aanmelden tot 29 september, via e-mail: f.hummel@iriszorg.nl of telefonisch via: 06 218 098 07.

Verhalen van vroeger

BETUWE - Verhalen zijn er in alle soorten en maten, ook ongeschreven. Herinneringen aan vroeger, verhalen van de buren of anekdotes uit je dorp. Het is zonde wanneer deze nooit verteld worden. De Bibliotheek brengt mensen bij elkaar om mooie verhalen nieuw leven in te blazen.

Dit jaar gaat de activiteit 'Vertel eens' voor het eerst van start in Bibliotheek Huissen en Bibliotheek Elst. Onder het genot van een kopje koffie komen herkenbare, leuke, grappige of ontroerende verhalen aan bod. De Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert deze ochtenden in Elst samen met ForteFit voor inwoners uit Elst. In Huissen zijn inwoners van Huissen en bewoners van Sancta Maria welkom. Niet alleen in Elst en Huissen, ook in andere plaatsen waar de Bibliotheek Gelderland Zuid gevestigd is, zoals Zetten, worden geregeld verhalen verteld.

Ken je nog verhalen van vroeger, luister je graag naar verhalen van anderen of heb je vragen over 'Vertel eens'? Kom dan op woensdag 1 november en/of 6 december van 10.30 tot 12.00 uur naar Bibliotheek Huissen of Bibliotheek Elst en drink gezellig een kopje koffie mee. De ochtend is gratis en wordt gehouden in de Bibliotheek Huissen én Bibliotheek Elst.


deel deze activiteit