Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Jubileumtentoonstelling van Zang en Kleur Opheusden

zaterdag 25 november 10:00 uur

OPHEUSDEN - Vogelvereniging Zang en Kleur Opheusden bestaat 65 jaar en dat wil ze niet ongemerkt voorbij laten gaan. "Daarom organiseren wij een jubileumtentoonstelling bij dierenspeciaalzaak 'De Driesprong' aan de Broekdijk 37 in Kesteren."

Het thema is dit jaar: 'Vogels: een Kunst'. "Onze leden en gastleden zullen weer een mooi aantal vogels laten zien in allerlei formaat en kleur. Donderdag 23 november zullen deze vogels door erkende keurmeesters worden gekeurd op de diverse raskenmerken die voor elke soort vogel weer anders zijn. 's Avonds om 20.00 uur is dan de officiële opening en kunnen de vogels bewonderd worden. Verder is men welkom op vrijdag 24 november van 10.00 tot 22.00 uur en zaterdag 25 november van 10.00 tot 16.00 uur."

"We hebben alle basisscholen van gemeente Neder-Betuwe aangeschreven om mee te doen aan een kleurwedstrijd. Er zijn twee leeftijdscategorieën: van 4 tot en met 6 jaar en van 7 tot en met 12 jaar. Het thema is: vogels. De keuze van de kleurplaat (in A4 formaat) is vrij. In elke leeftijdscategorie verloten we drie prijzen voor de mooiste kleurplaat. Als de school, om wat voor reden ook, niet mee doet mogen de kinderen afzonderlijk mee doen. Je kleurplaat moet je uiterlijk zaterdag 18 november ingeleverd hebben bij dierenspeciaalzaak De Driesprong, Broekdijk 37 in Kesteren."

Vrijdagavond 24 november om 20.00 uur volgt de prijsuitreiking. We rekenen er op dat er veel kinderen mee zullen doen. De prijsuitreiking van de winnaars van de vogeltentoonstelling is zaterdagmiddag 25 november om 15.15 uur. Daarna gaan de vogels weer naar huis en moet de showruimte weer schoongemaakt worden. Meer info staat op: www.zangenkleuropheusden.nl


deel deze activiteit