Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Gregoriaans koor Magna Voce zingt in Valburg en Heteren

zondag 3 december 9:30 uur

BETUWE - In het weekend van 2 en 3 december is het de eerste zondag van de advent.Het gregoriaanskoor Magna Voce van de Sint-Benedictusparochie verzorgd in dit weekend de gregoriaanse gezangen in Valburg en Heteren.

Zaterdag 2 december om 19.00 uur is de viering in Valburg en de voorganger is dan pastor Bulthuis; zondag 3 december om 9.30 uur is de viering in Heteren voorganger is dan pastor Bomers. De Gregoriaanse gezangen in de adventstijd zijn ieder weekend weer anders van klank en beleving, passend in de juiste zetting en melodie. "Wij bereiden ons in de komende adventstijd voor op de komst van het levend licht van kerstmis. Het thema van de eerste zondag van de advent is 'Wanneer Hij komt,wees gereed' het prachtige Introitusgezang Ad te levavi animam meam,en het Alleluia Ostende nobis, domine, het Offertorium Ad te Domine,levavi animam meam, en het Communio Dominus dabit zullen weer als van ouds klinken in Valburg en Heteren."

Tijdens de communio zal het koor het alom bekende Rorate Caeli zingen waarbij afwisselend door koor en parochianen gezongen wordt. Het zijn juist deze vieringen waarbij de gezangen en gebeden zorgen voor een fijne en bezinningsvol samenzijn. Magna Voce hoopt u dan ook te ontmoeten tijdens een van de vieringen het koor is enthousiast en wenst u een fijne viering toe en een goede voorbereiding op het naderde kerstmis. De muzikale begeleiding zal worden verzorgd door Harry Wassenberg uit Heteren aan het orgel en Harry van Kempen uit Elst speelt blokfluit, het geheel staat onder leiding van Rita Branderhorst.


deel deze activiteit