Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Elster Seniorenquiz

donderdag 8 oktober 19:45 uur

Foto: Gerd Altmann - Pixabay

ELST - In 2018 is Forte Fit van start gegaan met quizavonden speciaal voor 55-plussers. Tijdens de coronacrisis werden deze on-line (door)gepeeld. Dat vroeg natuurlijk wel om aangepaste vragen, wetende dat de deelnemers veel via internet konden opzoeken. Maar ook toen was het voor de organisatoren mogelijk om boeiende vragen te stellen.

Twee voorbeeldjes? Wat is het beroep van W.S. Boer uit Acht? Gebruik alle letters van de naam en de plaats exact één keer! En: Piet ging zijn boekenkast opruimen. Hij verkocht de helft van zijn boeken via Marktplaats. De rest zocht hij uit. Daarvan selecteerde hij 25% die hij aan Switch weg gaf. Van wat overbleef gaf hij er nog 14 aan de buurvrouw. Piet’s conclusie na afloop was: “Ik heb er nu net zoveel over als het atoomnummer van het element Rubidium.” Hoeveel boeken had Piet oorspronkelijk?

Als het u lukt om één van de twee vragen (al dan niet met behulp van internet) te beantwoorden, bent u een geschikte kandidaat voor onze quizavonden. Want het gaat bij ons om samenwerking. Onze iedere avond opnieuw samengestelde teams bestaan uit drie deelnemers. En wat u niet weet, weet een ander wel weer. Zo komen de teams tot prima scores. De antwoorden? Vraag 1: Boswachter en vraag 2: 136.

Doe dit seizoen ook eens mee in de periode: van oktober tot en met april. Iedere tweede donderdag van de maand van 19.45 tot 22.15 uur in Onder de Toren, Sint-Maartenstraat 34, Elst voor zestig euro per persoon. Informatie en aanmelden (via mail) bij Jan Zwier (E-mail: jan.zwier@chello.nl).


deel deze activiteit