Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Wat een vrouw, Corrie ten Boom!

woensdag 13 november 9:45 uur

ZETTEN - Woensdagochtend 13 november is er weer een interkerkelijke bijeenkomst van De Schakel. Jannie van Rijn zal dan een lezing verzorgen over 'Evangeliste en verzetstrijdster Corrie ten Boom'.

De lezing start met het voorstellen van familie tTen Boom. De grote gastvrijheid van Corrie’s ouders staat centraal. Behalve hun vier kinderen woonden ook nog drie zussen van Corrie’s moeder in hun huis. De Familie ten Boom leefde vanuit hun rotsvast geloof. Daarnaast hadden zij een grote liefde voor het volk Israël.

Daarna wordt verteld hoe ze tijdens de oorlogsjaren in het ongewapende verzet terecht gekomen zijn. Ook toen stond hun huis open voor velen. Hun huis werd een schuilplaats voor honderden mensen die voor kortere of langere tijd daar onderdak kregen. Door verraad kwam de familie in de gevangenis terecht. Corrie en haar oudste zus Betsie werden gedeporteerd naar een concentratiekamp in Oost-Duitsland, Ravensbrück.

Na de pauze de verdere geschiedenis van Corrie en Betsie. Betsie overlijdt eind 1944 aan ondervoeding en Corrie wordt op wonderlijke wijze vrijgelaten. Zij was zwaar ondervoed maar ging met een hart vol vuur door de mensen de boodschap van het Evangelie te vertellen. “Er is geen put zo diep of Zijn armen zijn onder ons om ons te dragen”.

Locatie: De Loohof, Stationsstraat 1. Aanvang 9.45 uur. Zaal open 9.30. Er is ook een verkooptafel met producten uit Israël. Toegang vrij. (www.deschakelzetten.nl)


deel deze activiteit