Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Paddenstoelenwandeling in Hemmen

donderdag 10 oktober 14:00 uur

HEMMEN - Het Landgoed Hemmen kent een lang verleden. Vanaf de 14e eeuw lag er, op de plaats waar nu de ruïne zichtbaar is, een groot omgrachtslot.

In 1757 bouwde men op de oude fundamenten van dat slot een statig landhuis Huis Hemmen, dat in 1945 tijdens de Tweede wereldoorlog werd verwoest. Nu is rondom de ruïne van 'het huis' en temidden van 700 ha. land met bos, hoogstamboomgaarden en weilanden een prachtig park in Engelse Landschapsstijl te zien. Tijdens de wandeling door het landschapspark zoeken we naar de reuzenbovist en houtknots zwammen of worden het toch de slanke mycena’s? Ook vertelt onze gids over het nut en de kracht van de paddenstoelen.

De afspraak is: Geniet maar pluk ze niet. Zo houden we rekening met de overige bezoekers van de Heerlijkheid Hemmen. De start is donderdag 10 oktober om 14.00 uur aan het Kerkplein in Hemmen. De deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Wandelschoenen of laarzen en een spiegeltje worden aanbevolen. Meer informatie over deze excursie en IVN RijnWaal staat op: www.ivn.nl/afdeling/rijnwaal en www.landgoedhemmen.nl.


deel deze activiteit