Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Bridgecursus voor beginners

woensdag 25 september 19:00 uur

HETEREN/HERVELD - Vind je kaarten leuk en wil je kennismaken met de leukste denksport die er bestaat, geef je dan op voor de nieuwe cursus voor beginners. Doen!

Wat maakt het bridgespel zo leuk en spannend? Bridge speel je met z’n vieren aan één tafel, leeftijd, man of vrouw, het doet er niet toe. Dit kan zowel thuis als in clubverband. Je speelt over het algemeen met een vaste bridgepartner die tegenover je zit. Bridgeclub Rijnbridge Heteren en bridgeclub 3 Sans Atout uit Herveld bieden gezamenlijk een bridgecursus voor beginners aan.

Opbouw cursus

We beginnen de cursus met het zogenoemde ‘spelen’: het winnen van zoveel mogelijk slagen. Pas als je weet wat ‘het winnen van slagen’ inhoudt, bespreken we zowel de onderdelen puntentelling als het bieden. Al vanaf les 1 smaakt het naar meer!

De cursus (in totaal 11 lessen op de woensdagavond) start op 25 september. Aanvang 20.00 tot uiterlijk 22.15 uur in zalencentrum De Bongerd in Heteren of De Hoge Hof in Herveld. Besluitvorming hieromtrent in overleg met de deelnemers. "We gebruiken het cursusboek: Bridge in een flits, deel 1. Auteur: Berry Westra. Kosten inclusief het boek: 60 euro per persoon voor elf weken. Opgeven uiterlijk 21 september bij één van de docenten: Wouter Toxopeus / 0488 452623 / e-mail: w.toxopeus4@upcmail.nl; Henk Pennings / 06 51606337 / e-mail: penninhh@xs4all.nl. Ook kan je bellen met de secretaris van bridgeclub ‘Rijnbridge Heteren’ Rens de Bot, 026 4723 503."


deel deze activiteit