Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Expositie militaria WO2 in Driel

zondag 22 september 10:00 uur

Verzamelaar militaria WO2 Martijn Roeleveld uit Driel houdt op 21 en 22 september aan de Kerkstraat 5a een kleine expositie van interessante voorwerpen. Dit in het kader van de grootse herdenking van Operatie Marget Garden in die maand.

Het is dit jaar 75 jaar geleden dat deze grote operatie plaats vond. In die week van 21 september wordt dit gebeuren onder andere groots herdacht in Driel. Zo wordt in de R.K. kerk door het Pools Legermuseum een expositie georganiseerd.

Op 12-jarige leeftijd vond Martijn tijdens het verzwaren van de dijk bij toeval zijn eerste kogelhuls, zie bijgaande foto. Hij raakte al snel geïnteresseerd en zo ontstond er tot op de dag van vandaag een nieuwe hobby, een passie. Het zoeken in de omgeving van Driel leverde allerlei interessante items op zoals onderdelen van parachutes, droppingscontainers en zweefvliegtuigonderdelen. Naast het verzamelen is ook de geschiedenis van dat materiaal meer en meer zijn aandacht gaan trekken. Vaak is de geschiedenis van het item even interessant om te ontdekken als het item zelf.

Bij de expositie zijn ook spullen te zien van medeverzamelaars zoals van collega WABO Research. Natuurlijk is er uitgebreide informatie aanwezig. Een ieder is welkom vanaf 10.00 uur.


deel deze activiteit

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227416&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gemeentenieuwsonline.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=650,651,652,653,654,666,667" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>