Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Koetsiersmarathon bij strandpark Slijk-Ewijk

zondag 26 mei 10:00 uur

Foto: Rient Ploeger

SLIJK-EWIJK - De Betuwse Aanspanning, de vereniging van koetsiers en menners in de Betuwe, houdt zondag 26 mei een oefenmarathon vanaf het terrein bij strandpark Slijk Ewijk, in samenwerking met de Uit(R)waarde.

Om 10.00 uur wordt het startschot gegeven voor het wegtraject rond het water van het -trandpark. Daarna door Slijk Ewijk en het Loenense bos en via Herveld-Zuid weer terug naar het beginpunt. In het parcours zijn een viertal hindernissen opgenomen, bestaande uit 5 of 6 al dan niet natuurlijke doorgangen, die in de juiste volgorde zo snel mogelijk gereden moeten worden. Het is daarom spectaculair om te zien.

Na het wegtraject en de hindernissen is er een pauze voor paard, pony en mens. Er volgt een vaardigheidsproef. Dat bestaat uit een traject van 14 – 18 poortjes van pilonnen, met tennisballen, die natuurlijk moeten blijven liggen. Strafseconden worden uitgedeeld bij het vallen van de ballen en bij een tijdsoverschrijding. De vaardigheidsproef moet zo snel mogelijk gereden worden. Aan het eind van de dag worden de winnaars bekend gemaakt en wie welke punten heeft verdiend voor het clubklassement.

Belangstellenden zijn welkom en koetsiers en menners, ook van buiten de club kunnen zich per mail nog opgeven tot 20 mei ’19 bij Rient Ploeger: rient.ploeger@hetnet.nl (06 30391460).


deel deze activiteit