Oprichting van de stichting. (foto: Scouting Zetten Band)
Oprichting van de stichting. (foto: Scouting Zetten Band) Foto: Scouting Zetten Band

Het concours komt naar Zetten!

maandag 22 april 2019 13:00

ZETTEN - Dit jaar bestaat Scouting Zetten Band 40 jaar! Reden voor een feestje! Op zaterdag 22 juni gaat ze daarom het 69e Landelijke Bandconcours voor Scoutingbands organiseren.

Het wordt een fantastisch geweldige dag met veel muziek en scouts. Tenminste acht scoutingbands uit heel het land (onder andere uit Den Haag, Den Helder, Brunssum en Boskoop) komen die dag laten zien en horen wat zij hebben ingestudeerd. De instrumentatie is heel divers: van fanfarekorps, jachthoornkorps tot slagwerkgroep. Speciaal voor de gelegenheid zal ook het reünieorkest van de Scouting Zetten Band een aantal optredens verzorgen.

De organisatie van een groot evenement is niet zomaar iets. "Dit moet je tegenwoordig goed en grondig aanpakken. Hiervoor hebben we op dinsdag 19 maart 'Stichting Landelijk Scouting Bandconcours 2019' opgericht. Notaris Rang uit Zetten heeft de akte en statuten opgesteld en deze werden door alle bestuursleden ondertekend.

Het dagprogramma van het concours zal bestaan uit een korte rondgang door Zetten, de opening, de wedstrijden (het concours) en de sluitingsceremonie. De wedstrijden vinden plaats op het terrein van voetbalvereniging Excelsior Zetten tussen 13:00 en 17:00 uur. Iedereen is welkom om te komen kijken en de bands aan te moedigen. Meer informatie staat op lbc19.scoutingzettenband.nl.