Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles
  • (25)
    Evenement

Dichter bij de schrijfster - Yvonne van der Laan

woensdag 20 maart 20:00 uur

Foto:

DODEWAARD - Op woensdagavond 20 maart verzorgt schrijfster/kunstenares Yvonne van der Laan (alias Gedichtenlaantje) een presentatieavond, in het Nannenberghuis, Matensestraat 22A in Dodewaard.

In de eerste helft van het programma vertelt ze over haar boek 'Positiefjes' en de schrijf- en kunstwerken die, ook voor blinden en slechtzienden, zijn ontstaan in de afgelopen jaren. Ze vertelt ook over een paar bijzondere samenwerkingen die tot stand zijn gekomen. En... er komt een speciale gast optreden: singer/songwriter/pianiste Roos Blufpand!

In de tweede helft van het programma (na de pauze) licht Yvonne een aantal tipjes van de sluier van haar tweede boek 'Met hart en ziel', dat naar verwachting in de loop van dit jaar uit zal komen. Het wordt een inspirerend en uitdagend boek, waarmee de lezer vanuit verschillende verrassende invalshoeken wordt aangezet tot een positiever bewustzijn, om ook eens wat vaker 'out of the box' te denken, zich vaker te verwonderen, te durven 'spelen' en creëren, maar ook: om minder afhankelijk te zijn (onder andere de mening) van anderen. Kortom: om meer jezelf te mogen zijn, te staan voor wie jij bent, te vertrouwen op jezelf, liefdevol te leven 'met hart en ziel' en zo nóg meer te genieten van 'de kleine dingen die het doen'. Een fijn, leuk, mooi cadeau- en bewaarboek om regelmatig weer eens op te pakken en te kijken wat het dan opnieuw met je doet en meegeeft.

Net als haar dichtbundel 'Positiefjes' zal ook dit (totaal andere) boek worden geïllustreerd met haar eigen beeldende kunst. Er is gelegenheid om te reageren en vragen te stellen of bijvoorbeeld thema's aan te dragen, want zo hoopt de schrijfster met haar boek nóg beter aan te kunnen sluiten op haar lezerspubliek.

Het programma begint om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur. De entree en het eerste kopje koffie of thee is gratis, overige consumpties zijn voor eigen rekening. Het duurt tot ongeveer 22.00 uur.


deel deze activiteit