Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles
  • (30)
    Evenement

Alles over rozen bij Groei & Bloei

dinsdag 12 februari 20:00 uur

Foto: De Rozenhof Lottum

KESTEREN - Op dinsdagavond 12 februari om 20.00 uur houdt Jan Thielen van ‘De Rozenhof’ uit Lottum (Limburg) een inspirerende lezing over rozen in de tuin. De lezing vindt plaats bij de Groei & Bloei in Kesteren in de Helicon VMBO school aan de Industrieweg 4.

Jan zal, ondersteund door lichtbeelden, uitgebreid vertellen over de diverse rozenfamilies die er zijn, wat de beste verzorging is, op welke grondsoorten zet je rozen wel en niet, en natuurlijk het snoeien van rozen. Spreker is geboren en getogen in rozendorp Lottum. Is werkzaam als seniorkeurmeester bij Nak-Tuinbouw met als specialisatie ‘Buitenrozen’. In zijn vrije tijd is Thielen intensief betrokken bij het tweejaarlijkse Lottemse rozenfestival (http://www.rozendorp.nl/rozenfestival). En bij ‘Toprozentuin en rozenkenniscentrum De Rozenhof’.

Gewasbeschermingsmiddelen worden in ‘De Rozenhof’ absoluut niet gebruikt. Dit is één van de onderwerpen waarover spreker in zijn lezing uitgebreid zal vertellen. Tevens over hoe nieuwe rozensoorten worden ontwikkeld middels doorkruisen en vermeerderen. Spreker zal ook verhalen over de geschiedenis van de roos. Dat het een plantensoort is die al meer dan 2500 jaar wordt gekweekt. Mogelijk rondom 2700 voor Christus startte in China het planten van rozen in tuinen. Het wordt een lezing met veel wetenswaardigheden voor jong en oud. Direct toepasbaar in de eigen tuin. De lezing is gratis voor leden van de Groei & Bloei. Niet-leden betalen drie euro.


deel deze activiteit