Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles
  • (46)
    Evenement

Van oermens tot moderne stedeling

woensdag 13 februari 20:00 uur

ZETTEN - Bioloog Han Blok vertelt in Bibliotheek Zetten het verhaal van de evolutie van de mens aan de hand van prachtige illustraties. In zijn hoorcollege ‘Het conflict tussen Darwin en de kerk’ komt ook de tegenstrijdigheid tussen de evolutietheorie en het scheppingsverhaal aan bod. Kom luisteren en meepraten op woensdag 13 februari van 20.00 tot 21.30 uur.

De evolutietheorie van Charles Darwin staat aan de basis van de biologische wetenschap. De theorie van Darwin gaat ervan uit dat de ontwikkeling van diersoorten, inclusief de mens, gebeurd door natuurlijke selectie. Bioloog Han Blok vertelt tijdens zijn hoorcollege het evolutieverhaal, van oermens tot moderne stedeling. Hoe kwam deze bijzondere evolutie tot stand? En hoe kwam het scheppingsverhaal steeds in conflict met de tijdsgebonden opvattingen over God en religie?

De hoorcolleges in het kader van de ‘Universiteit van Overbetuwe’ worden gegeven door regionale experts. Ze bieden een inkijkje in uiteenlopende thema’s. Zeker zijn van een plaatsje? Koop vooraf een kaartje in Bibliotheek Zetten of via www.obgz.nl/uni-overbetuwe. Hier staan ook de volgende hoorcolleges vermeld.


deel deze activiteit