Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles
  • (30)
    Evenement

Themamiddag: Luisteren naar de stilte

woensdag 23 januari 14:00 uur

ELST - Steeds meer blijkt dat veel mensen in het jachtige leven behoefte hebben aan rust, aan momenten van stilte, om weer op adem te komen. Bij het zoeken naar rust en stilte blijken bezoeken aan een klooster zeer in trek. Er is behoefte aan meditatie, mindfullness, meer tot jezelf komen.

De stilte wordt steeds meer aanbevolen als een kostbaar geschenk, de stilte toelaten in je leven als waarde voor jezelf maar ook voor de samenleving. Waar wordt de stilte nog ervaren en hoe geven we ruimte aan de stilte in ons leven? Maar stilte kan ook een bedreiging zijn die je soms naar de keel kan vliegen. Hoe ga je met die stilte om? En hoe ervaren we in de stilte iets dat met God van doen heeft. Hoe kun je thuiskomen in de stilte en wat betekent de stilte toelaten in een dagelijks ritme. Eigen ervaringen en inbreng kunnen ons kansen bieden voor een interessante samenspraak. Een thema waarbij dominee Dick Snijders wegwijzers biedt.

De themamiddag is woensdag 23 januari en duurt van 14.00 tot 16.00 uur. De bijeenkomst vindt plaats in ontmoetingscentrum De Hoeksteen, Prinses Irenestraat in Elst. Voor meer informatie: John Rademakers, ccrademakers@gmail.com of 06 49408965 en Dick Snijders: dsdjas@gmail.com.


deel deze activiteit