Tentoonstelling. (foto: C. Prins)
Tentoonstelling. (foto: C. Prins) Foto: c.prins

Kleindierenshow Dodewero

donderdag 18 oktober 2018 20:00

DODEWAARD - Binnenkort het is weer zover. De verenigingstentoonstelling van sportfokkersvereniging Dodewero, die inmiddels voor de 33e keer gehouden wordt komt eraan.

Hoenders, dwerghoenders, konijnen, sierduiven, oorspronkelijke duiven en cavia’s zijn van de partij. Met circa vierhonderd dieren in de kooien. De tentoonstelling is op 18, 19 en 20 oktober. De locatie voor de kleindierenshow is de bedrijfshal van de firma J.W. Middelkoop Boomkwekerijen, Welysestraat 35C in Dodewaard.

De officiële opening is op vrijdag 19 oktober om 20.00 uur door de heer S.H.R. van Someren, wethouder van de gemeente Neder-Betuwe. Dan is er ook weer bekend wie er dit jaar met welke (wissel)beker(s) naar huis gaan. Deze prijzen worden zaterdag 20 oktober officieel uitgereikt na afloop van de tentoonstelling.

De openingstijden zijn: donderdag van 18.00-22.00 uur. Vrijdag van 10.00 tot 22.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Dit jaar zijn weer vierhonderd dieren ingeschreven in verschillende soorten, zoals Klein Zilver, Rode NieuwZeeland (konijnen), Orpingtons, Sussex, Wyandotten (kippen), cavia’s in diverse kleuren alsmede duiven zoals Figurita’s en Wener Tuimelaars. Ook is er weer de bekende kleurwedstrijd voor de jeugd (zie ook facebook).

Een bezoekje aan de tentoonstelling is zeer de moeite waard en de toegang is gratis. Ook kan de bezoeker ook zijn geluk wagen met het trekken van enveloppen voor leuke prijzen.