Hans Meek
Hans Meek

College over fossiele energie in Bibliotheek Zetten

woensdag 19 september 2018 20:00

ZETTEN - Onder de noemer 'Universiteit van Overbetuwe' vinden er in de bibliotheken in Zetten, Heteren en Elst diverse colleges plaats van regionale experts. Op woensdag 19 september van 20.00 tot 21.30 uur vertelt Hans Meek, bioloog en auteur van het boek ‘Ecologica’, over de gevolgen van het opraken van fossiele energie. Welke mogelijkheden hebben we als mens om hiermee om te gaan?

Onze moderne welvaart hangt volledig af van het gebruik van fossiele energie, zoals kolen, aardolie en aardgas. Als deze opraakt, komen de voedselvoorziening, beschikbaarheid van drinkwater en ziektebestrijding van miljarden mensen in gevaar. In zijn boek ‘Ecologica’ bespreekt bioloog Hans Meek de onderliggende ecologische processen en mogelijkheden om er zo goed mogelijk mee om te gaan. Tijdens de bespreking van zijn boek wisselt de auteur graag met het publiek van gedachten.

De Universiteit van Overbetuwe laat regionale experts aan het woord. De colleges in de bibliotheek bieden je de mogelijkheid je te verdiepen in uiteenlopende onderwerpen en mensen uit de regio te ontmoeten. Bibliotheekleden en studenten betalen 2,50 euro, overige bezoekers kopen een kaartje voor vier euro. Koop je kaartje vooraf in de bibliotheek of via www.obgz.nl/universiteiten.