Tuin Kesteren
Tuin Kesteren Foto: nn

Betuwse Tuinenroute 2018

zaterdag 18 augustus 2018 10:00

BETUWE - Gedurende het weekend van 18 en 19 augustus vindt de Betuwse Tuinen Route plaats. Aan dit evenement doen elf tuinen mee die gratis zijn te bezoeken. Alle deelnemers zijn echte liefhebbers die hun enthousiasme voor tuinieren en hun kennis over het beheer en de beplanting graag delen.

De tuinen zijn allemaal heel verschillend van aard, ze variëren van cottagetuin tot onder architectuur aangelegde tuinen. De deelnemende tuinen liggen verspreid over de Betuwe, globaal tussen Leerdam, Tiel en Hemmen en zijn het bezoeken meer dan waard. De Betuwse Tuinenroute, is een prachtige tocht door de Betuwe die langs deze sfeervolle tuinen voert. De deelnemende tuinen zijn herkenbaar aan een groene banier en open van 10.00 tot 17.00 uur. Een indruk van de tuinen krijgt de deelnemer door de beschrijving op www.betuwsetuinenroute.nl.

Tijdens de open tuindagen is uitgebreid de gelegenheid om adviezen en tips te vragen. Ook is het leuk om contacten te leggen met andere tuinliefhebbers of gewoon tijdens een wandeling door de tuinen inspiratie op te doen voor het inrichten van tuinen, vijvers en borders. In veel tuinen is koffie en thee verkrijgbaar, zijn eigen gekweekte planten te koop of is er een kunstexpositie. Meer informatie staat op: www.betuwsetuinenroute.nl.