Jaarlijkse quiz van de Historische Kring

dinsdag 20 februari 2018 20:00

HEMMEN - De Historische kring Midden-Betuwe organiseert op 20 februari haar traditionele jaarlijkse quiz over onze geschiedenis. Locatie is dorpshuis De Oude School in Hemmen, ons vertrouwde onderkomen. Begonnen wordt om 20.00 uur.

 

Het is voor de 9e keer dat we deze quiz organiseren. Wij hebben negenenveertig vragen over onze geschiedenis geformuleerd. De antwoorden worden gegeven door groepjes van vier deelnemers. De groepjes worden aan het begin van de avond samengesteld. Met de beginletters van de antwoorden zoeken we vier woorden van 12 of 13 letters lang. De beginletters van de antwoorden vormen een woord en dat woord wordt gezocht. De groep die het woord het eerst 'ziet' krijgt daarvoor een punt. Na vier woorden is dan de algehele winnaar van de avond bekend. Die groep krijgt een bescheiden prijsje.

Doel van deze avond is op de eerste plaats gezelligheid. Maar de quiz is ook leerzaam. Aan het eind van de avond weet je ook weer iets meer van onze streekgeschiedenis. Het is bovendien een laagdrempelige manier om eens kennis te maken met onze Kring, die werkzaam is in de dorpen Andelst, Hemmen, Herveld, Heteren, Randwijk en Zetten. Voor belangstellenden die niet in staat zijn naar de quiz te komen: op onze website www.hkmb.nl is de nodige informatie over ons ook te vinden. "Maar wij hopen dat we veel mensen mogen begroeten op onze quizavond, die uiteraard gratis door iedereen bezocht kan worden."