Lezing over stenen bakken in Randwijk

woensdag 21 februari 2018 20:00

RANDWIJK - Over de steenfabrieken in Randwijk, Heteren en Renkum, zal Randwijker Ruud Schotman een informatie avond verzorgen. In de jaren 70 was Ruud projectmanager voor de ombouw van de oude steenfabriek van Wijck met een ringoven naar een gemechaniseerde fabriek met een moderne tunneloven (nu Wienerberger Heteren).


Veel Randwijkers hebben op deze ovens gewerkt en hebben deze overgang van de oud naar nieuw meegemaakt. Over deze ontwikkelingen zal verteld worden met veel oud en nieuw foto en film materiaal.
Het tweede deel van voordracht zal gaan over steenfabrieken in Afrika, Azië en Zuid Amerika. De afgelopen jaren heeft de spreker 45 PUM projecten (Netherlands Senior Experts) uitgevoerd voor keramische bedrijven. Hieruit zal een beeld gegeven worden van zowel traditionele als moderne steenovens over de wereld. Na deze avond heeft u een beeld van de vele manieren om stenen te maken, te drogen en te bakken. Vroeger en nu, nabij en ver weg. De avond wordt gehouden op 21 februari om 20.00 uur in Randwijks Hof.