Afbeelding
Foto: hans de zwart

Vogelshow in Ochten

vrijdag 24 november 2017 14:00

OCHTEN - Wel eens een Japanse nachtegaal gezien, of een prachtige Roodkop papegaai of de sierlijke Braziliaanse witborst ral? Vogelvereniging Ochten toont ze vanaf 23 november drie dagen lang allemaal, samen met een grote variëteit aan parkieten, kanaries, papegaaien en andere tropische vogels in het Dorpshuis in Ochten.

Op donderdag van 19:30 uur tot 22.00 uur, vrijdag van 14:00 uur tot 22.00 uur en zaterdag vanaf 10:00 uur tot 15.00 uur, zijn de vogels daar te bewonderen. Er zitten heel bijzondere exemplaren tussen.

Aan de tentoonstelling vooraf is er op woensdag de officiële keuring van de vogels. Deelnemers brengen hun kandidaten in optimale conditie naar de tentoonstellingszaal, waar ze door ervaren keurmeesters worden beoordeeld. Er is een groot aantal prijzen te verdienen wat voor de eigenaars van de winnaars vaak een kroon op het werk van jaren is.

Tijdens de tentoonstellingsdagen kan het publiek informatie krijgen over de vogels zelf en het houden en fokken van vogels in volières. De toegang is gratis. Adres: Dorpshuis, Dr. Van Drielplein 2 in Ochten. Meer informatie staat op www.vogelverenigingochten.nl.