Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Afgelasting concert kerk Hemmen

zondag 29 maart 15:00 uur

Foto:

HEMMEN - Het eerder aangekondigde concert in de kerk van Hemmen op zondag 29 maart om 15.00 uur door het Ensemble Romancero met het programma Floris en de Blancefloer gaat wegens de coronacrisis niet door.

Het concert wordt doorgeschoven naar een latere datum in dit jaar of in het volgend jaar. Informatie hierover staat op www.hervormdegemeentehemmen.nl

HEMMEN - Het eerste concert van dit seizoen in de Nederlands hervormde kerk van Hemmen is op zondag 29 maart om 15.00 uur.

Het concert wordt verzorgd door het ensemble Romancero, bestaande uit Mirjam Wesselink de Barrientos sopraan, Michael Benedik gitaar en Rodrigo Barrientos percussie en voordracht.

Op het programma staat: 'Floris ende Blancefloer' en een liefdesroman met Oosterse pracht & het Tapijt van Assenede.

Muzikale vertelling van dit eeuwenoude en wijd verspreide liefdesverhaal dat lange tijd Europa en omstreken in zijn greep hield. Het vertelt over een verboden liefde die toch mogelijk werd, gedreven door volharding, pijn en smart maar boven alles door elkaars liefde en hartstocht.

Het wordt gezongen en voorgedragen maar ook getoond met de projectie van het adembenemende Tapijt van Assenede, gemaakt door een groep gepassioneerde borduursters uit een klein dorpje in België.

Zij hebben ter ere van hun dorpsgenoot en de schrijver van dit verhaal, Diederic van Assenede, 90 panelen geborduurd die het verhaal verbeelden en stapsgewijs tonen in de traditie van de middeleeuwse tapijten. Diederic van Assenede vertaalde deze romance zo’n 750 jaar geleden uit het Frans, en was daarmee de eerste die dat deed in de Nederlandse taal.

Toegang 10,00 euro; kinderen tot 12 jaar en CJP-houders 5,00 euro. Voor het reserveren van de kaartjes kan men mailen naar info@brasserieheerlijkheid.nl of bellen naar 0488 849172. Meer informatie over de concerten staat op: cnmehemmen.nl, heerlijkhemmen.nl en hervormdegemeentehemmen.nl pagina concerten.


deel deze activiteit