Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Evensong in Heteren, zingt u mee?

zaterdag 15 februari 18:30 uur

Foto: Stephanie Davidson

HETEREN - Het Gelegenheidskoor geeft op zaterdag 15 februari in De Vloedschuur in Heteren (Kerklaan 4) een uitvoering.

Koren, leden van koren en cantorijen en wie gewoon van zingen houdt, worden van harte uitgenodigd om onder leiding van dirigent Simon de Jong liederen in te studeren voor De Evensong; een samenkomst op de vroege avond waarbij het grootste deel van de dienst wordt gezongen. Henk Heins begeleidt op het orgel en een deel van het programma wordt aanvullend ondersteund door koperblazers van Heelsums Harmonie.

Op het programma staan onder meer: Du meine Seele, singe (Walter Rein), Cantique de Jean Racine (Gabriel Fauré), Kyrie en Gloria (Taizé) en liederen uit het liedboek. Het gelegenheidskoor oefent vanaf 14.30 uur en aan het einde van de middag is er voor de deelnemers soep met brood.

Aanmelden voor dit gelegenheidskoor kan door vóór 5 februari een mail te sturen naar: aanmeldengeleboekje@gmail.com. Dan ontvangt u vooraf de muziek. Voor deze activiteit wordt een bijdrage van 5,00 euro gevraagd.

Van 18.30 tot 19.30 uur is 'De Evensong - samenkomst', waarbij de ingestudeerde liederen gebruikt zullen worden. Jaap van der Spek zal de liederen verbinden met teksten en gedichten. Wie de middag niet kan of wil meemaken, is wel van harte uitgenodigd bij deze Evensong. De toegang is vrij.


deel deze activiteit