Afbeelding
Foto:

Filmfestival Overbetuwe

ELST - Op vrijdag 29 maart presenteert Theater De KiK het filmfestival voor jongeren uit de Overbetuwe. Die avond zijn er korte films te bekijken in de theaterzaal, aanvang 20 uur en toegang is gratis! 

Deze films zijn gemaakt door jongeren uit de Overbetuwe die meegedaan hebben aan het filmproject georganiseerd door De KiK. De inhoud van de verschillende filmprojecten wordt pas op de avond zelf bekend gemaakt.

Finale filmproject 
voor jongeren

Onder begeleiding van een professionele filmdocent hebben jongeren (van 12 tot 16 jaar) een korte film gemaakt in vijf weken. De meeste jongeren kenden elkaar nog niet voordat ze zich aanmeldden. De een met al wat ervaring in het filmmaken en de ander nog maar net begonnen. Tijdens de workshops stond vooral het plezier in het samenwerken voorop.

Deze finale-avond gaan zij hun 'short film' voor het eerst laten zien voor publiek! Naast publiek is er ook een jury aanwezig, bestaande uit een aantal jongeren en een aantal professionals. Zij zullen aan het eind van de avond vertellen wat ze ervan vonden en prijzen gaan uitreiken. De toegang is gratis. Reserveren is wel nodig.