Kees de Wit wint opnieuw drie singles.
Kees de Wit wint opnieuw drie singles. Foto: Paul Kogels

Sethone 2 redt het niet tegen koploper ONI

Algemeen

DODEWAARD – Sethone had het zwaar in de zesde ronde. Sethone 1 zette tegen Rhenus een betere uitslag neer thuis tegen Rhenus, maar verloor. Het tweede kon zich niet echt verdedigen tegen de koploper en werd tot een duidelijke nederlaag verdoordeeld. Sethone 3 deelde niet in de malaise, won ruim, maar zag de koploper één punt meer afstand nemen.

Sethone 1 verweerde zich kranig tegen de mannen uit Rhenen. Geen enkel pleit werd in 3 games beslecht. Er was 3 keer een beslissingsgame nodig, maar telkens ging het punt naar Rhenus. Robert van de Weetering bleef ongeslagen. Zijn seizoen is erg sterk: in 6 speelrondes heeft hij 80 rankingpunten verzameld. Zo spelend, komt hij binnenkort weer boven de 1400. Saillant detail: de twee spelers met een ranking boven de 1400 heeft hij beiden geklopt.

Het tweede team handhaaft zich keurig in de middenmoot, al zag het Revanche wel nipt voorbij komen. ONI was sterk: Bjorn, Jeroen en Luca van de Groes namen 8 punten mee naar Wychen. Frits Gillissen en Henk van Holland haalden 1 punt, beiden tegen Jeroen van de Goes. Deze partijen werden op het scherp van de snede gespeeld. Vooral Henk van Holland deed goede zaken voor de ELO-score.

Sethone 3 maakt nog steeds kans op de eindzege in een zeer wispelturige poule, al liep GTTC 1 punt uit. Ronald Stevens en Kees de Wit wonnen al hun enkels. Frans Peters trok samen met Ronald Stevens het dubbel gedecideerd over de streep. Kees de Wit sprokkelde drie ELO-punten bijeen en staat qua persoonlijke score nu in de top 5, achter nummer 1 Ronald Stevens.
De jeugd moest naar Ede. Robert van Horssen won knap twee singles tegen sterkere spelers.