Ilse en Silke met trainer Johan bij de halve finale. (eigen foto)
Ilse en Silke met trainer Johan bij de halve finale. (eigen foto) Foto: eigen foto

NK ticket voor Ilse Pouwels

Algemeen

DODEWAARD - De afgelopen weken stonden er twee finalewedstrijden op het programma voor drie turnsters van DGV Dodewaard.

Op zaterdag 6 april ging Ilse Pouwels (Pupil 2) met een heleboel supporters al vroeg naar de mooie wedstrijdhal in Leusden voor haar halve finale NK in de 3e divisie. Ilse begon haar wedstrijd op brug. Haar balkoefening was heel strak uitgevoerd. De laatste tijd heeft Ilse hard getraind op tik tak in haar balkoefening, maar helaas viel ze er tijdens haar wedstrijd vanaf. Ook haar vloeroefening was erg netjes. Na vier toestellen eindigde Ilse op de 9e plaats. Goed voor een plaats op het NK!
In ronde 3 turnde Silke Verwoert (Junior) haar halve finale. Silke startte sterk op sprong, haar beste toestel deze wedstrijd. Ze turnde voor het eerst een losom op brug op een wedstrijd. Haar balkoefening begon strak, maar ook Silke had een val, bij het turnen van de arabier. Ze werd hierdoor elfde in het eindklassement, waar er acht turnsters doorstroomden naar de finale. Geen finaleplaats voor Silke maar een knappe prestatie om tot de halve finale te komen in haar eerste jaar als Juniorturnster. Ilse turnt op 18 mei op het NK 3e divisie in Vianen.

Een week later turnde Jade van Dodeweerd haar regiofinalewedstrijd 4e divisie in Beekbergen. Dit is haar eerste seizoen in deze divisie, dus knap dat ze hier stond! Jade turnde een stabiele wedstrijd zonder grote fouten, maar de andere turnsters in haar wedstrijd waren ook erg goed. Ze had wat wiebels, maar liet ook een mooie handstand en radslag op balk zien. In het eindklassement werd Jade vandaag 23e wat net niet genoeg was voor een plekje in de districtsfinale.

Uitgelicht

Digitale krant