Afbeelding

Xanthos H1: opnieuw moeizaam op gang

Algemeen

ZETTEN - Zaterdag 16 februari kregen de Zettense volleyballers bezoek van Pegasus Nijmegen. Xanthos ging – mede door de knappe overwinning op de nummer 3 vorige week - vol vertrouwen aan de slag tegen de laagvlieger uit de derde divisie.

Coach Henk Bijl – die het team nog waarschuwde voor onderschatting – zag met lede ogen toe dat Xanthos opnieuw slecht uit de startblokken kwam. De meeste passes kwamen amper bij spelverdeler Pascal van Meerten aan waardoor de aanval erg voorspelbaar werd. Tel daar enkele persoonlijke aanvalsfouten bij op, en dan is het niet raar dat je snel achter staat. Xanthos vocht zich via een service-serie van Maarten Schuurman terug, maar greep uiteindelijk net naast de setwinst; 25-27.

Set 2 begon het wat beter te lopen bij de Zettenaren, en kwam het snel op voorsprong. Pegasus had het moeilijk met de toegenomen service-druk, en zag Nico Baars diverse driemeter-aanvallen keihard binnen slaan. Deze set was snel voorbij; 25-20.

In de derde set kwam er meer rust in het spel van Xanthos en voerde het de druk op Pegasus verder op; door knap verdedigen van de bezoekers volgden er enkele lange rally’s waar Pegasus meermalen de gelukkigste was. Het ging lang gelijk op, maar Xanthos maakte op het eind net wat minder fouten; 27-25.

Set 4 leek Pegasus het wel te geloven en stond snel op 10 punten achterstand. Xanthos speelde geconcentreerd verder, en mocht met 25-14 opnieuw een overwinning bijschrijven.

Dinsdag 26 februari is het beker-avond in De Wanmolen, en mag Xanthos vanaf 20.30 uur met BOVO Aalten strijden om een plek in de (nog nooit bereikte) halve finale.