Het inmiddels bekende concertduo Jan Willem Voogd en Simon van Laar is ook in 2017 van de partij bij het Open Monumentendag Concert.
Het inmiddels bekende concertduo Jan Willem Voogd en Simon van Laar is ook in 2017 van de partij bij het Open Monumentendag Concert.

Spectaculair Open Monumentendag Concert

Algemeen

HERVELD - Op zaterdag 9 september om 19.45 uur vindt in de kerk aan de Schoolstraat 3 in Herveld-Zuid weer het Open Monumentendag Concert plaats. Inmiddels is dit jaarconcert uitgegroeid tot een van de belangrijkste culturele hoogtepunten in Overbetuwe en omgeving en komt er steeds meer concertpubliek.

Geen wonder, want de organisatie slaagt er ieder jaar weer in een topbezetting aan solisten voor elkaar te krijgen, plus een aantrekkelijk en gevarieerd muziekprogramma. En wat ook belangrijk is: er heerst een ongedwongen sfeer. Zo drinken de solisten tijdens de pauze gezellig een kop koffie met het publiek en beantwoorden vragen over muziek en instrumenten.

Telemann herdenkingsjaar

Dit jaar wordt er nog eens een schepje bovenop gedaan. Zo kan het publiek straks luisteren naar enkele vioolsolo's uit De Vier Jaargetijden van Vivaldi. 2017 is ook Telemann-jaar, het is 250 jaar geleden dat deze beroemde componist overleed. Vandaar dat er van zijn hand twee stukken op het programma staan. Ook muziek uit de Romantiek wordt niet vergeten, onder meer van Cesar Franck, waarbij er een virtuoos samenspel in een fuga tussen viool en orgel plaatsvindt. Het publiek kan ook luisteren naar enkele bekende melodieën van J.S. Bach.

Opnieuw topsolisten

Het kan ook dit jaar weer niet op. Tot de solisten behoren de getalenteerde trompettist Gerard Saurwalt, die onder meer de beroemde Trumpet Voluntary van Clarke zal laten horen. Carola Rooks-Willems schitterde vorig jaar reeds in enkele prachtige fluitsonates en is dit jaar opnieuw vet beluisteren, nu met haar altblokfluit, die zij in stukken van Telemann zal bespelen. Ze wordt daarbij begeleid door beroepsorganist Sander Booij, die met zijn spel al vele prijzen heeft gewonnen.

We zien ook weer enkele bekende gezichten terug. De in Herveld wonende vioolsolist en concertpianist Jan Willem Voogd zal op 9 september te horen zijn op zijn schitterende 1742 Guarneri del Gesù viool, daarbij begeleid door beroepsorganist Simon van Laar. Beide vormen sinds enkele jaren een succesvol concertduo en vormen jaarlijks de vaste kern van de Open Monumentendag Concerten in Herveld-Zuid. Ze werden vorig jaar met staande ovaties van het publiek beloond voor hun spel. Het concert wordt, evenals vorig jaar, weer gepresenteerd door Fred Snel.

Reserveer nu vast

De concertruimte in van de kerk aan de Schoolstraat 3 in Herveld-Zuid beschikt over circa 220 zitplaatsen en heeft een schitterende akoestiek. Geïnteresseerden kunnen vanaf nu alvast plaatskaarten reserveren voor dit mooie concert via het mailadres omc2017@pgherveld.nl. Vermeldt u dan het gewenste aantal en uw contactgegevens (naam, adres en telefoonnummer). Uiteraard kunt ook u op de avond een kaartje kopen. De toegangsprijs bedraagt 10 euro per persoon. De volledige opbrengst van dit concert komt ten goede aan het in stand houden van het monumentale 12-eeuwse kerkgebouw, dus u steunt met uw bezoek ook nog eens een goed doel!

Uitgelicht

Digitale krant