Afbeelding

Struinwandeling in De Maneswaard

Algemeen

OPHEUSDEN - Op zondag 23 juli om 14.00 uur houdt IVN RijnWaal een struinwandeling in De Maneswaard bij Opheusden. Er wordt aandacht besteed aan de wijze waarop de rivier en de ingrepen van de mens het landschap gevormd hebben.

De diverse elementen in het landschap hebben eigen kenmerkende plantensoorten die er groeien. In de hoogzomer bloeien de hoge waterplanten op de kribben van de Neder-Rijn zoals moerasspirea, poelruit, kattenstaart en de grote wederik. Langs de oevers van de kleiputten zijn weer andere moerasplanten en waterplanten te vinden. Samen met de graslanden, het bos en de dijken vormt dit een mooi beeld van de gevarieerde uiterwaardennatuur.

De wandeling duurt anderhalf uur en is bedoeld voor jong en oud. Vanwege de hoge vegetatie met prikplanten is dekkende kleding aan te bevelen. Er zijn geen kosten aan verbonden. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Begin- en eindpunt: de veerstoep bij restaurant 't Veerhuis, Veerweg 1 in Opheusden. De wandeling duurt 1,5 uur.

Uitgelicht

Digitale krant