Afbeelding

Beachvolleybaltoernooi Herveld groot succes

Algemeen

HERVELD - Op 8 en 9 juli vond in Herveld voor de 20e keer het beachvolleybaltoernooi plaats. Dit toernooi is in de laatste decennia uitgegroeid tot een groot evenement waar bijna honderd teams tot in de wijde omstreken aan meedoen. Aangezien het dit jaar om een lustrumeditie ging, kreeg het winnen van de wisselbeker een extra lading met zich mee.

Op 8 juli begon om 10.30 uur het startsein voor het beachvolleybaltoernooi 2017. Op deze zaterdag worden de teams, die over maar liefst 9 beachvolleybalvelden zijn onderverdeeld, ad random ingedeeld. Afhankelijk van hoe hoog de teams eindigen op de zaterdag worden ze op de zondag naar hun niveau her onderverdeeld. Op de velden 1 en 2 spelen de teams die op de zaterdag het hoogst zijn geƫindigd in hun poule. Na een dag vol met spannende wedstrijden strijden op de zondag de nummers 1 en 2 van de velden 1 en 2 tegen elkaar in de halve finale. Dit onder toeziend oog van alle spelers die dit weekend op het toernooi hebben gespeeld.

De eerste halve finale ging tussen Tilleman Herveld en Firma Doelgericht. In deze halve finale trok Firma Doelgericht met 18-13 aan het langste eind . De andere halve finale ging tussen Salon Le Mathenique en Windkracht 5.0. Deze halve finale was een ware thriller en met een stand van 17-17 maakte Bob Bouman helaas een onnodige fout, waardoor Windkracht 5.0 met 17-18 verloor. De finale tussen Firma Doelgericht en Salon Le Mathenique werd met 25-18 gewonnen door Salon Le Mathenique. Hierdoor konden Melissa Burgers, Frank de Wit, Pascal van Meerten, Pieter Koldenhof en Nico Baars zich kronen tot beachvolleybal kampioen 2017.

Uitgelicht

Digitale krant