Bridgeles: de weg naar een hobby voor het leven

Algemeen

OVERBETUWE - Bridge wordt over de hele wereld volgens dezelfde regels gespeeld en is dus altijd en overal te spelen. Een sociale denksport. Je speelt met een partner tegen anderen, die (op een club althans) telkens na een aantal spellen wisselen.

De basis is eenvoudig. Maar het spel heeft een geweldige diepgang. Om die te doorgronden is het aan te bevelen een cursus te volgen bij een docent, die daarvoor door de NBB (Nederlandse Bridge Bond) is opgeleid. Zo'n cursus volgen kan bij Steef Weijers (0481462834, e-mail: steefweijers@hotmail.com). In september start hij een beginnerscursus.

Met bridge houd je je hersens goedkoop in topconditie. Een avondje spelen bij onze clubs kost beduidend minder dan 2 euro, inclusief het lidmaatschap van de NBB met alle voordelen daarvan zoals maandblad Bridge, voordelige literatuur, software, speelmateriaal en gadgets.

"Door ons samenwerken zijn wij in staat om je, na afloop van de cursus, in je eigen tempo wegwijs te maken in het club- en competitiebridgen en je het plezier daarvan te laten beleven. Wij spelen in:
- Huissen in Het Koelhuis, Koelhuisstr. 3 op dinsdagavond BCH (www.nbbclubsites.nl/club/7033) en op woensdagavond Cool Down (www.nbbclubsites.nl/club/7042).
- Bemmel in De Kinkel, Van Ambestraat 1, op dinsdagavond B.C. Doublet (www.nbbclubsites.nl/club/15030).
- Gendt, café De Klok, Markt 1, op dinsdagavond bij B.C. Gendt (www.nbbclubsites.nl/club/15024).
- Elst, Onder de Toren, St. Maartenstr. 34 op maandag-, dinsdag- en donderdagavond en woensdagmiddag EBC (www.nbbclubsites.nl/club/7037).

Uitgelicht

Digitale krant