Afbeelding

Henk van Tuil en Jan Schimmel exposeren

Algemeen

OMMEREN - Henk van Tuil en Jan Schimmel exposeren in Streekmuseum Baron van Brakell. De periode van de tentoonstelling is van 20 mei tot 24 juni. Henk en Jan hebben een eigen stijl van schilderen.

Henk exposeert met Trompe-l’oeil gemixt met fijn realistisch schilderwerk. Bijna al zijn schilderijen zijn op paneel geschilderd. Daarnaast maakt hij schilderijen met hout- en marmer imitaties met daarin de afbeelding. Het liefst met een verhaal en een grapje. Dit alles volgens de methode van oude meesters. Henk is van huis uit huisschilder en restaurateur en doet dit al jaren.

Jan schildert in diverse stijlen, maar portretten hebben zijn voorkeur. Hij heeft 45 jaar in de mode gewerkt. In de mode wordt veel met kleur gewerkt en Jan werd dan ook geboeid door kleuren. Kleuren bleven hem dan ook bezig houden na zijn pensionering en hij is toen gaan schilderen. Hij schilderde eerst in Lienden en later ook in Dodewaard.

Van beide schilders zijn zes weken schilderijen te bezichtigen in het streekmuseum Baron van Brakell in Ommeren. Het is zeker de moeite waard om te komen kijken en als u gelukt hebt, kunt u de schilders aan het werk zien. De expositie is te bezichtigen tijdens de normale openingstijden van het museum. De entreeprijs is 5,00 voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen tot 12 jaar. Voor deze entreeprijs kunt u tevens het hele museum bezoeken. Meer informatie over de openingstijden staan op www.streekmuseumbaronvanbrakell.nl.

Uitgelicht

Digitale krant