Afbeelding

Commissie Elst Op Stelten maakt zich klaar voor jaarlijks topevenement

Algemeen

ELST – Bij de commissie Elst Op Stelten (EOS) van het Centrum Management Elst lopen de voorbereidingen voor de topper onder de Elster evenementen op volle toeren. Traditioneel is tweede pinksterdag 5 juni de datum voor Elst Op Stelten. Vanaf 11.00 tot 18.00 uur staat het centrum bol van de activiteiten.

Tienduizenden bezoekers bezoeken de markt en kunnen genieten van Opeldealer Broekhuis, de demonstraties van de brandweergroep Elst die tevens een springkussen voor de kleinsten meenemen en de kunstige houtcarvers die in de nabijheid van de beeldengroep voor de grote kerk een plaatsje krijgen. Voor de RK Kerk krijgt de Elster Pony Club een plaats. Duikvereniging Gaviiformes zorgt, net als twee jaar geleden, voor een duiktank op de hoek van de Oranje Nassaustraat.

De allerkleinsten komen op Plein aan hun trekken met de draaimolen en de miniscooter. Ook op Plein staat de bungeetrampoline en op het hoofdpodium is de band Trio Carwash te beluisteren. Op drie andere podia (bij Snelders Sport, op de kruising Dorpsstraat/Valburgseweg en op de hoek Smidsstraat/Willemsstraat) zijn dj-s aan het werk. Het vijfde podium op het Werenfriedplein heeft ook een live-band met de formatie Cold Beverage. Tevens krijgt de klimrots een plaats op het Werenfriedplein waarvan café Bij Tante en Mitra Elst een speciaalbierenplein zullen maken. Ook de wensambulance keert weer terug in de Halve Morgen.

Hans Weijs Motorsport, dat voor het eerst op Elst Op Stelten te bewonderen is, zorgt voor spektakel in de Kleine Molenstraat. Het bedrijf bouwt daar een heuse rallyserviceplaats op waar via een racesimulator de mogelijkheid geboden wordt om aan den lijve te ervaren hoe moeilijk rallyrijden is. De snelste deelnemer krijgt als hoofdprijs een rit in een echte rallyauto naast Hans Weijs, de bijna-wereldkampioen junior WK van 2010.

Hobma Modelbouw staat met de demonstraties in de Van Hogendorpstraat, terwijl verder in de Valburgseweg de springgroep van gymnastiekvereniging Elistha demonstraties zal geven. De Valburgseweg is ook de uitvalsbasis van steltlopers die door het hele marktgebied gaan lopen. Bij het Ploegje in de Willemsstraat staat nog een springkussen voor de kleinsten.

Voor de Grote Kerk en ter hoogte van de ING Bank worden, door jeugdspelers van Spero, bewaakte fietsenstallingen ingericht. Auto's kunnen geparkeerd worden op het Europaplein, het Land van Tap (150 auto's) en in de P&R parkeergarage nabij het NS Station waar 600 auto's kunnen staan. Het NS Station bevindt zich op vijf minuten lopen van Elst Op Stelten, terwijl op de Rijksweg meerdere buslijnen stoppen. Meer informatie staat op www.elstopstelten.nl.

Uitgelicht

Digitale krant