Afbeelding

Gezinsavondvierdaagse in Elst

Algemeen

ELST - Dit jaar organiseert de stichting Elster Gezinsavondvierdaagse voor de 40e keer dit wandelevenement. De kaarten hiervoor zijn vanaf 29 mei te koop bij de Primera en de Elster basisscholen. De kosten hiervoor zijn 3,50 euro bij vóórinschrijving. Op de startdag moet 4,00 euro betaald worden. Ook dit jaar krijgen de wandelaars weer een consumptie aangeboden onderweg.

Omdat het de 40e is heft de organisatie voor iedere wandelaar op vertoon van een 5 of 10 km-kaart een verrassing in petto. Wat dat is, houden ze nog geheim… Maar dit jaar worden er twee veranderingen doorgevoerd. De eerste is een nieuwe route, nl.de 2,5 km route. Deze is bestemd voor de kleinste wandelaars. Zij zaten vaak in de buggy op de 5 km, maar nu kunnen zij zelf wandelen. Zij krijgen dan natuurlijk hun medaille en het presentje. Ook op deze route is er een consumptiepost. Deze route loopt parallel aan de wandelroute van de Elstarwandeling met de bewoners van Terzio.

De tweede verandering is de Meeloopkaart. Er zijn heel veel ouders, opa's/oma's die meelopen. Dat is prachtig; dit juichen wij toe. Niet voor niets heten wij Gezinsavondvierdaagse. Maar helaas kopen deze ouders/opa's en oma's niet allemaal een startkaart. De reden is: ik hoef geen medaille. Dat snappen wij. Maar heel veel van deze wandelaars gebruiken wel een consumptie!!

Om het inschrijfbedrag zo lag mogelijk te houden hebben wij de meeloopkaart ingevoerd. Dit houdt in, da teen ouder zo'n kaart koopt voor 2,00 euro. U kunt dan gebruik maken van een drankje onderweg. De kaart in overdraagbaar. Bovendien sponsort u de school! Want van iedere verkochte meeloopkaart krijgt de school 1,00 euro. Uiteraard krijgt men dan geen medaille.

Uitgelicht

Digitale krant