Afbeelding

Uitstekend IDM openingsweekend voor SWPN - SZK

Algemeen

REGIO - Afgelopen weekend vond op de Nürburgring de openingsronde plaats van het 2017 Internationale Duitse wegracekampioenschap (IDM). Ook het Nederlandse Team SWPN / Stichting Zorgeloos Kind reisde af naar het historische circuit in de Eifel waar men met Pepijn Bijsterbosch (IDM Superbike 1000) en Vasco van der Valk (IDM Supersport 600) aan de start verscheen.

Toen zondagochtend de lichten op groen gingen voor de eerste van de twee te verrijden IDM Superbike wedstrijden zorgde een flinke regenbui ervoor dat de race al na één ronde vroegtijdig werd afgebroken. Nadat de wedstrijd werd herstart op een natte baan welke vervolgens gedurende de race snel opdroogde wist Bijsterbosch zijn Yamaha YZF-R1M als elfde over de finish te sturen.

Tijdens de tweede wedstrijd van de dag doet Bijsterbosch er vervolgens nog een schepje bovenop en heeft hij zelfs lange tijd zicht op een podiumplaats. Hij finisht op plaats 4 met slechts 0,255 seconde achter Dominik Vincon. Zaterdagmiddag streed van der Valk voor de tweede plaats in de wedstrijd om na zestien ronden als vijfde de zwart/wit geblokte vlag te passeren. Zondag tijdens de tweede race kon Van der Valk zich handhaven in een kopgroep van zes rijders. Helaas zorgde een klein technisch probleem halverwege de race dat hij de aansluiting verloor. Na zich uitstekend hersteld te hebben met rondetijden die gelijk waren aan de voorste mannen werd een zesde plaats dit keer zijn deel.

Uitgelicht

Digitale krant