Afbeelding

Waterpolodames RZC-EZZ met overmacht kampioen

Algemeen

ZETTEN/RENKUM – De waterpolodames van RZC-EZZ zijn met grote overmacht kampioen geworden in de Derde Klasse D van de Regio Gelderland/Overijssel. De startgemeenschap uit Renkum-Zetten heeft het gehele seizoen de ongeslagen status behouden.

Hoewel de titel al enkele weken een feit is voor waterpolodames, is de ploeg er zaterdag in geslaagd in stijl afsluiten met een ruime overwinning op EZ&PC uit Elst. De kampioensformatie krijgt de titel en promotie naar de tweede klasse.

Het eerste damesteam van RZC-EZZ is een mooie mix van ervaren speelsters en jonge talenten. Nadat de zoektocht naar een nieuwe trainer-coach vorige zomer op niets was uitgelopen, besloten de speelsters om de beurt een training op zich te nemen en ook werd er regelmatig een beroep gedaan op ‘gasttrainers’ uit hun netwerk. Dit versterkte de teamgeest alleen maar meer, met als gevolg dat RZC-EZZ gaandeweg het seizoen steeds beter ging spelen. Cruciaal waren de twee overwinningen op naaste concurrent Polar Bears. Nadat de thuiswedstrijd met overtuigende cijfers (15-7) gewonnen, trok RZC-EZZ ook in Ede met 8-10 aan het langste eind.

De feestelijke kampioenswedstrijd van RZC-EZZ tegen EZ&PC werd zaterdag 8 april ook met ruime cijfers gewonnen waarna de dames een feestje hebben gevierd in de ‘De 3 Essen’ in Zetten.

Uitgelicht

Digitale krant