Xanthos H1 zet zegereeks voort

ZETTEN - Na een stroeve start in januari raken de volleyballers uit Zetten steeds meer in de winning mood. Na drie zeges op rij werd zaterdag 25 maart VVH uit Harderwijk ontvangen. Een tegenstander die lager staat, maar vanwege de verloren uitwedstrijd bij VVH was men gewaarschuwd.

Coach Ed Hofstede benadrukte dat het belangrijk was om de sterke aanval te ontregelen via voldoende service-druk. Dit werd in de 1e set maar matig ingevuld. VVH kwam op voorsprong en stevende af op setwinst. Gelukkig bracht Pascal van Meerten de wending via een belangrijke service-serie. Xanthos kwam net op tijd terug, en haalde de set met 25-23 binnen.

Set 2 ging Xanthos geconcentreerd verder, waarbij het verdedigende werk van zowel Frank de Wit als Bart van Schijndel rust in het spel bracht. Xanthos liep snel uit naar een voorsprong van 5 punten, wat niet meer werd weggegeven; 25-20.

In de 3e set begon de Zettense motor iets te haperen. De zo belangrijke service-druk viel weg, en daarbij werd er ook minder overtuigend aangevallen. VVH wist daarop zijn aanvallers beter in stelling te brengen, en was met 22-25 de sterkste.

Set 4 ging lange tijd gelijk op. Bij 19-19 brachten belangrijke aanvalspunten van Mark den Hartog en blokkades van Nico Baars de thuisploeg op voorsprong. Het 1e matchpoint ging verloren, waarbij VVH zich gewonnen moest geven door hun service meters uit te slaan.

Door verlies van de directe concurrentie doet Xanthos dit weekend erg goede zaken, en stijgt naar een gedeelde 5e plaats in de RegioDivisie.

De laatste thuiswedstrijd, op dinsdag 4 april om 21.15 uur, wordt nummer 4 Favorita Dinxperlo verwacht.