Afbeelding

Minioren ZVO op dreef

Algemeen

ELST - De 21 wedstrijdzwemmers van zwemvereniging Overbetuwe (ZVO) waren bij de derde miniorenwedstrijd in Arnhem goed voor acht medailles en 31 persoonlijke records.

Een gouden medaille was er voor Odo McCarthy op de 100m vrije slag. Op de 50m schoolslag kleurde het podium helemaal ZVO-blauw: Sem Teunissen behaalde goud, Gyan Spaan zilver en Odo McCarthy brons. Esmee Wilcke behaalde op de 50m vlinderslag als derde ZVO-zwemmer goud. Zilver was er voor Mats van der Rijst op de 100m schoolslag. Benjamin McCarthy legde beslag op brons op de 200m rugslag.

Verder was Amber van Beugen goed voor vier persoonlijke records. Anouk van Beugen, Sam Pollmann en Esmee Wilcke stelden ieder drie van hun snelste tijden scherper. Kai van den Brink, Ymke van het Erve, Enna Lamers, Benjamin McCarthy en Mats van der Rijst verbeterden zich op twee afstanden. Emma Altena, Mees Huibers, Sanne Huibers, Juliët Matser, Odo McCarthy, Iris de Meij, Sanne Teunissen, Sem Teunissen en Victor Willemse waren allen goed voor één verbetering van hun persoonlijke records.

Op de 400m wisselslag maakten Anouk van Beugen, Kai van den Brink, Ymke van het Erve, Sanne Huibers, Benjamin McCarthy, Luc McCarthy, Iris de Meij en Esmee Wilcke hun debuut. Op de 100m vrije slag startten Mees Huibers en Juliët Matser voor het eerst. Verder kwam Kiki van den Berg voor het eerst uit op de 100m schoolslag en 200m vrije slag. Sanne Huibers, Luc McCarthy en Iris de Meij legden de 200m rugslag voor het eerst af.

Uitgelicht

Digitale krant